Οι Ρουμάνοι είπαν όχι στην εξόρυξη χρυσού


Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι είπε η αρμόδια επιτροπή του ρουμανικού κοινοβουλίου στην εξόρυξη χρυσού στη γειτονική χώρα. Επρόκειτο για ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη λειτουργία του μεγαλύτερου ανοικτού μεταλλωρυχείου χρυσού στην Ευρώπη και που εδώ και 14 χρόνια είναι αντικείμενο διαμάχης στη γειτονική χώρα.

Απο τη μια πλευρά ήταν όσοι υποστήριζααν την επένδυση επειδή θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας και από την άλλη οι πολέμιοι της επένδυσης εξαιτίας του περιβαλλοντικού κόστους. Όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Στην προκειμένη περίπτωση την επένδυση θα αναλάμβανε μία καναδική εταιρία η Gabriel Resources η οποία θα χρησιμοποιούσε κυάνιο προκειμένου να εξορύξει 314 τόνους χρυσού και άλλους 1.500 τόνους αργύρου στην πόλη Ρόσια Μοντάνα στη βορειοδυτική Ρουμανία. Το σχέδιο συμπεριλάμβανε επίσης μεγάλα χωματουργικά έργα σε τέσσερις λόφους και τη δημιουργία μιας λίμνης από κυάνιο.

Ωστόσο η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το νομοσχέδιο. Σε αντίθεση με ότι θα συνέβαινε στη χώρα μας, όπου υπουργοί και βουλευτές θα στήριζαν με νύχια και με δόντια μία αντίστοιχη επένδυση στο όνομα της δημιουργίας θέσεων εργασίας.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου