Το μυστήριο του παγωμένου δίσκου στο ποτάμι


Ένας δίσκος πάγου περιστρέφεται ασταμάτητα στον ποταμό Cheyenne στην Βόρεια Ντακότα. Ένας 73χρονος ήταν εκεί και βιντεοσκόπησε το σπάνιο φαινόμενο.

Mια καταπληκτική ανακάλυψη έκανε ένας συνταξιούχος στη Βόρεια Ντακότα. Ο 73χρονος George Loegering ρέμβαζε στις όχθες του ποταμού Cheyenne όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα γυάλινο δίσκο.

Ο συνταξιούχος μηχανικός βρισκόταν στην περιοχή για κυνήγι όταν είδε το δίσκο διαμέτρου 17 μέτρων να περιστρέφεται σαν δίσκος πικάπ.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το φαινόμενο είναι φυσικό και παρόμοιοι δίσκοι έχουν καταγραφεί στον Καναδά, την Αγγλία και τη Σουηδία τους χειμερινούς μήνες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο γιγάντιος δίσκος στον ποταμό Cheyenne εμφανίστηκε λόγω του ψυχρού, πυκνού αέρα που πάγωσε αργά στην επιφάνεια του ποταμού, σχηματίζοντας μικρά κομμάτια πάγου.

Την ίδια εξήγηση είχαν δώσει το 1993 και ερευνητές του MIT όταν κλήθηκαν να εξηγήσουν την παρουσία μικρότερων περιστρεφόμενων δίσκων στον ποταμό Charles.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου