Ultras ξανα ενωμένοι στην Τουρκία…


Ο θερινός ξεσηκωμός στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης αποτέλεσε ιστορική στιγμή για το τουρκικό οπαδικό κίνημα. Ultras που πριν από λίγο καιρό βρίσκονταν σε απ, βγήκαν στους δρόμους πλάι-πλάι και πήραν μέρος στον γενικό ξεσηκωμό. Αρκετοί αναρωτιόνταν αν θα υπάρξουν ξανά ανάλογες κινήσεις οπαδών ομάδων με ιστορική έχθρα. Η απειλή χιλιάδων δέντρων στην Άγκυρα, τους ένωσε ξανά…

Oπαδοί αρκετών ομάδων της Άγκυρας συγκεντρώθηκαν για ένα διαφορετικό ματς. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση των αρχών της Άγκυρας για την δημιουργία ενός δρόμου στις εγκαταστάσεις που βρίσκεται το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μεσης Ανατολής. Το εν λόγω πρότζεκτ απειλεί με καταστροφή 3.000 δέντρων που βρίσκονται στο χώρο του Πανεπιστήμιου και έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Αρχικά, η διοίκηση του Πανεπιστήμιου έδωσε τη συγκατάθεσή της, ωστόσο, όταν οι εργασίες ξεκίνησαν χωρίς να ερωτηθεί κανείς στις 18 Οκτωβρίου, περίοδο κατά την οποία υπάρχουν θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Τουρκία, ο προβληματισμός τους ήταν έντονος. Δεν περίμεναν τις μπουλντόζες να εισβάλουν έτσι απλά και χωρίς καμία προειδοποίηση, ενώ οι αρχές χτύπησαν… ευαίσθητες χορδές επιλέγοντας να μην σεβαστούν το θρησκευτικό τετραήμερο.

Οι οπαδοί, πάντως, έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους αν οι εργασίες συνεχιστούν. Ως πρώτο τρόπο αντίδρασης, επέλεξαν να μην συγκρουστούν. Συκεντρώθηκαν φορώντας φανέλες διαφορετικών ομάδων, έστησαν τέρματα με πέτρες όπως κάναμε πιτσιρικάδες, έφτιαξαν μικτές ομάδες με άντρες και γυναίκες και μέσω της μπάλας επέλεξαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Στο τέλος, φύτεψαν συμβολικά ένα δεντράκι στη μέση του αυτοσχέδιου γηπέδου τους.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους προειδοποίησαν: «Είδατε όλοι τι θα μπορούσε να είχε γίνει όταν βρίσκονταν σε κίνδυνο 5 δέντρα. Τώρα κόβετε 5000. Είστε αλήθεια έτοιμοι για το τι θα ακολουθήσει;», έγραψαν αναφερόμενοι στις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη και την τεράστια εξέλιξή τους και στις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η νέα κινητοποίηση.

Στο χώρο βρέθηκαν οπαδοί διάφορων ομάδων, όχι αποκλειστικά της Άγκυρας. Για παράδειγμα, υπήρχε κόσμος της Γκέντσερμπιρλιγκί, της Ανκαραγκουτσού, της Γαλατάσαραϊ, της Φενέρμπαχτσε, της Μπεσίκτας και άλλοι, που άπλωσαν τα κασκόλ τους δίπλα στο νέο δεντράκι, δείχνοντας ότι και αυτή η προσπάθεια θα τους βρει ενωμένους…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου