Das Experiment: Το Πείραμα


Το σενάριο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Το πραγματικό, ψυχολογικό «πείραμα» πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 1971, γνωστό και ως Stanford Prison Experiment.

Βασισμένο, λοιπόν, σε αυτό η ταινία ξεκινάει σαν ένα πείραμα μεταξύ 20 ανδρών, αγνώστων μεταξύ τους, που τους ζητάτε να ζήσουν 2 εβδομάδες σε περιβάλλον φυλάκισης, με σκοπό την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέσα σε αυτό και με αντάλλαγμα $ 2.000.

Από αυτούς 8 γίνονται φύλακες και 12 κρατούμενοι. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κρατουμένων και φυλάκων, πειράματος και πραγματικότητας, ηθικής και διαφθοράς γρήγορα εξαφανίζεται και τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Σκηνοθεσία: Oliver Hirschbiegel
Σενάριο: Don Bohlinger, Christoph Darnstadt
Ηθοποιοί: Christian Berkel, Moritz Bleibtreu, Oliver Stokowski,Wotan Wilke Mohring, Mario Giordano, Stephan Szasz,Polat Dal, Danny Richter, Ralf Muller
Χώρα παραγωγής: Γερμανία
Διάρκεια: 119'


Δείτε την ταινία:
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου