Βίντεο από τις συγκλονιστικές στιγμές του τυφώνα στις Φιλιππίνες


Το πέρασμα του πανίσχυρου τυφώνα Χαϊγιάν που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος των Φιλιππίνων άφησε πίσω του 10.000 νεκρούς μόνο στην πόλη Τακλομπάν, ανέφεραν απόψε τα Ηνωμένα Έθνη. Το βίντεο τραβήχθηκε από τον «λάτρη των ανεμοστρόβιλων», Τζιμ Εντς.

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψαν κυνηγοί ανεμοστρόβιλων που ταξίδεψαν στο Τακολμπάν και εντόπισαν τον ανεμοστόβιλο.

«Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μόνο σε μία πόλη», υπογράμμισε η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Βάλερι Έιμος, αναφερόμενη στο Τακλομπάν.

Αρχικά ο ΟΗΕ ανέφερε ότι εκφράζονταν φόβοι για 10.000 θανάτους συνολικά. «Εκτιμούμε επί του παρόντος ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι», είχε δηλώσει ο Τζον Γκινγκ, ο διευθυντής των επιχειρήσεων του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, διευκρινίζοντας ότι «πολλές περιοχές είναι γεμάτες με πτώματα». «Αναμένουμε το χειρότερο», πρόσθεσε.

Η Έιμος αναμένεται να μεταβεί στη Μανίλα για να συντονίσει τις επιχειρήσεις του ΟΗΕ σε συνεργασία με ιδιώτες και άλλες οργανώσεις. Ήδη ο Οργανισμός έχει αποδεσμεύσει 25 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η Έιμος, μαζί με την κυβέρνηση των Φιλιππίνων, πρόκειται να κάνει έκκληση αύριο στους διεθνείς δωρητές, να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών προσφέροντας πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια.
ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου