Όταν ο Ένκε συγκλόνισε τη Γερμανία


Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας, Ρόμπερτ Ένκε, έδωσε τέλος στη ζωή του και μαζί και στη μάχη του με την κατάθλιψη.

Φόρεσε τη φανέλα μεγάλων συλλόγων, όπως είναι η Μπαρτσελόνα, η Μπενφίκα και η Φενέρμπαχτσέ. Αγωνίστηκε 8 φορές με τα χρώματα της Γερμανίας, ενώ θεωρείτο ως το φαβορί για να είναι ο βασικός γκολκίπερ των «πάντσερ» στο Μουντιάλ του 2010.

Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν στάθηκε ικανό να κάνει τον Ρόμπερτ Ένκε να νιώσει καλύτερα. Ο γεννημένος στις 24 Αυγούστου του 1977 γκολκίπερ έδινε για χρόνια μάχη με την κατάθλιψη. Μάχη που ήταν καταδικασμένος να χάσει, καθώς τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα για την καθημερινότητά του, όταν το 2006 έχασε τη μόλις δύο ετών κόρη του, Λάρα.

Στις 10 Νοεμβρίου του 2009, στα 32 του, ο Ένκε αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο. Μπήκε στο αυτοκίνητό του και το στάθμευσε στις γραμμές του τρένου στην πόλη Νόισταντ περιμένοντας τη μοιραία σύγκρουση.


Πέντε μέρες αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου, περίπου 40.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του Ανόβερο, τελευταία ομάδα του Ένκε, για να του αποτίσουν φόρο τιμής. Το 2011, κυκλοφόρησε βιβλίο με τίτλο «A life too short» γραμμένο από τον Ρόναλντ Ρενγκ.


Δείτε το βίντεο:




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου