Επικίνδυνο και σπάνιο ψάρι που βρέθηκε στον Καναδά και προβληματίζει τους επιστήμονες


Οι ψαράδες της επαρχίας Νούναβουτ στον βόρειο Καναδά έμειναν έκπληκτοι μπροστά στην όψη ενός εξαιρετικά σπάνιου αλλά και σπάνιου ψαριού που κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια. Το ψάρι αυτό ανήκει στην οικογένεια των ρινοχιμαιρίδων και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μακρύ και μυτερό του ρύγχος.

Αρκετοί ειδικοί προσπάθησαν να αναγνωρίσουν το είδος του ψαριού, ομως οι περισσότεροι έκαναν λάθος πιστεύοντας πως πρόκειται για ένα περίεργο είδος καρχαρία. Ωστόσο, ο ερευνητής του πανεπιστημίου του Γουίντσορ Νιγκέλ Χάσεϊ κατάφερε να προσδιορίσει την κανονική ταυτότητα του τρομακτικού ψαριού, το οποίο είναι ένα είδος χίμαιρας που ζει σε μεγάλο βάθος και φτάνει το ένα μέτρο σε μήκος. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς έχει δηλητηριώδη αγκάθια στο ραχιαίο του πτερύγιο, ενώ η ουρά του έχει ρόλο...μαστιγίου.

«Πιθανότατα αν ψαρεύαμε σε μεγαλύτερα βάθη της τάξης των 1.000 ως 2.000 μέτρων θα ανακαλύπταμε πως υπάρχουν πολλά τέτοια ψάρια στη θάλασσα», δήλωσε ο Νιγκέλ Χάσεϊ. Το περίεργο είναι πως το ψάρι αυτό βρέθηκε κοντά σε ανθρώπους ενώ σπάνια έρχεται κοντά στην επιφάνεια του νερού. «Μόνο άλλη μια φορά, στο στενό Χάντσον, εθεάθη το ψάρι», προσέθεσε ο ερευνητής.ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου