Το 18ο μέλος της ευρωζώνης έγινε η Λετονία


Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας Ilmars Rimsevics, Ο πρωθυπουργός Minister Valdis Dombrovskis, ο υπουργός Οικονομικών Andris Vilks and ο Εσθονός πρωθυπουργός Andrus Ansip επιδεικνύουν το ευρώ στη Ρίγα.

Η Λετονία έγινε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το 18ο μέλος της Ευρωζώνης, με τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το ευρώ να φτάνει πλέον τους 333 εκατομμύρια.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τη Λετονία ως το 18ο μέλος της ζώνης του ευρώ. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, όχι μόνο για τη Λετονία αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη, η οποία παραμένει σταθερή, ελκυστική και ανοιχτή σε νέα μέλη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στο χείλος της χρεοκοπίας το 2008, η Λετονία κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση μέσω αυστηρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να γίνει η δεύτερη χώρα της Βαλτικής που υιοθέτησε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Η γειτονική Εσθονία εντάχθηκε το 2011 και η Λιθουανία αναμένεται να υπογράψει το 2015.

Προκειμένου να είναι πιο ήπια η μετάβαση στο νέο νόμισμα, 22 υποκαταστήματα των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας θα είναι ανοιχτά το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου και σχεδόν όλα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης θα διανέμουν ευρώ.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου