Οι Εξορκισμοί του Βατικανού: Τι κατέγραψαν οι κάμερες κινηματογραφικού συνεργείου στη Νότια Ιταλία

Η Καθολική Εκκλησία, δια στόματος του νυν επίσημου εκπροσώπου της, έχει ξεκαθαρίσει όχι μόνο ότι πιστεύει στο Κακό, αλλά και ότι αυτό συνιστά Εχθρό που πρέπει να καταπολεμείται συνεχώς. Το ίδιο και οι εκατομμύρια πιστοί του. Οι δε σκεπτικιστές θεωρούν πως το Κακό κατοικεί μέσα στο ίδιο το Βατικανό, πως είναι το ίδιο και το αυτό...

Αίσθηση μάλιστα είχε προκαλέσει προ μηνών ένα βίντεο (βλ. παρακάτω) που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και έδειχνε τον Πάπα Φραγκίσκο να εκτελεί ένα τελετουργικό το οποίο έμοιαζε με εξορκισμό.

Το βίντεο το είχε δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση Επισκόπων της Ιταλίας (Cei), με την Αγία 'Εδρα ωστόσο να διαψεύδει τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο απλώς για προσευχή. «Ο Πάπας δεν είχε πρόθεση να κάνει κανέναν εξορκισμό, απλώς προσευχήθηκε για το άτομο που του παρουσιάστηκε και το οποίο υπέφερε», ανέφερε τότε η ανακοίνωση που είχε εκδόσει ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Στο βίντεο εικονιζόταν ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος, μετά το πέρας της λειτουργίας της Πεντηκοστής, φαίνεται να ακουμπά τα χέρια στο κεφάλι ενός αρρώστου και να πραγματοποιεί εξορκισμό, σύμφωνα με βίντεο της Cei TV2000. Οι εικόνες δείχνουν τον Ποντίφικα να μιλά με έναν ιερέα που συνοδεύει τον εν λόγω νέο και να αλλάζει ξαφνικά έκφραση.



Οι εξορκιστές του Βατικανού αποτελούσαν ανέκαθεν ένα ευαίσθητο «κομμάτι» της Καθολικής Εκκλησίας, το οποίο έχει γίνει πολλάκις αντικείμενο ερευνών και αμφισβήτησης. Ωστόσο, οι εξορκιστές υπάρχουν και ...βασιλεύουν!

«Έχω προγραμματισμένους τρεις εξορκισμούς για αυτό το απόγευμα ... Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών είναι γεμάτο και με άλλους ... Τρέχω και δεν προλαβαίνω ...», είχε δηλώσει κάποτε ο ο πατήρ Gabriele Amorth, ο πιο διάσημος και πολυάσχολος εξορκιστής της Καθολικής Εκκλησίας, την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τις περιπτώσεις δαιμονοληψίας.

Ο πατήρ Amorth έχει γίνει τελευταία ο «σταρ των εξορκισμών», καθώς πολλοί πιστοί ζητούν πλέον την παρέμβαση της επίσημης Εκκλησίας για να απαλλαγούν από διάφορα δαιμόνια, ακόμα και απ' τον ίδιο τον Διάβολο !

Κατά τον πατήρ Amorth, το φαινόμενο της αύξησης των καταλήψεων από δαιμονικά και κακά πνεύματα οφείλεται στην αντίδραση των ανθρώπων στις χαοτικές και γεμάτες άγχος καταστάσεις της σύγχρονης ζωής καθώς και στην όλο αυξανόμενη τάση ενασχόλησης με τη μαύρη μαγεία και τον χώρο του αποκρυφισμού. Γι' αυτό ο Διάβολος ... «τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση!

Κάποιοι αντιλέγουν βέβαια στους ισχυρισμούς του διάσημου εξορκιστή, λέγοντας ότι η τελετή του εξορκισμού έχει γίνει διάσημη, επειδή όλο και περισσότερο εύπιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Διάβολος όντως υπάρχει, ότι είναι μέσα τους και ότι, εύκολα – με έναν εξορκισμό – μπορούν να απαλλαγούν απ' την παρουσία του.

Είναι πάντως γεγονός ότι, στην Ιταλία, μέσα σε 10 χρόνια ο αριθμός των εξορκιστών έχει δεκαπλασιαστεί (!!!) και γενικά τα στατιστικά μας παραπέμπουν σε εποχές ... Μεσαίωνα, όταν επικρατούσε η δεισιδαιμονία και κάθε ψυχολογική ασθένεια ή απλή «παρέκκλιση» αποδίδοντας σε δράση του Διαβόλου και των «ακολούθων» του.

Το τρέιλερ που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του 2013 με τίτλο «Οι Εξορκισμοί στο Βατικανό» . Η ταινία γυρίστηκε από τον Τζο Μαρίνο, έναν Αμερικάνο σκηνοθέτη που πήγε στην Ιταλία να ρίξει φως στο φαινόμενο του εξορκισμού.



Μαζί του ήταν ο Πατήρ Λουίτζι, ένας πραγματικός εξορκιστής, με τον οποίο ο Τζο ταξίδεψε στο Νότο της Ιταλίας, εκεί όπου τα ιερά και τα ανόσια ανέκαθεν συνυπήρχαν και όπου τα χριστιανικά τελετουργικά ανέκαθεν ήταν άρρηκτα συνυφασμένα με τις παγανιστικές παραδόσεις χιλιάδων ετών...




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου