O πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου που έμεινε στο βάθρο του 24 χρόνια


Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου, είναι ο γκόλφερ Τάιγκερ Γουντς με περιουσία που φτάνει τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

O Γουντς δεν «πιάνει μία» μπροστά στον αρματηλάτη της Αρχαίας Ρώμης, Γάιο Απουλέιο Διοκλή. Η περιουσία του Διοκλή έφτανε τα 35.863.120 σηστέρσια, αξία ανάλογη με 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μπορούσε να αγοράσει τόσο σιτάρι που θα αρκούσε για να ταΐσει όλους τους κατοίκους της Ρώμης για ένα χρόνο. Θα μπορούσε επίσης, να συντηρήσει τις ρωμαϊκές λεγεώνες για τρεις μήνες.

Ο Διοκλής καταγόταν απ’ την Ισπανία και έγινε αρματηλάτης στην ηλικία των 18 ετών. Η καριέρα του κράτησε για περισσότερα από 24 χρόνια, διάρκεια φοβερά μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι αρματηλάτες πέθαιναν από δυστυχήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι αγώνες αποτελούνταν από 7 γύρους και ο μόνος κανόνας ήταν ότι δεν υπήρχαν κανόνες. Οι αρματηλάτες κουβαλούσαν μαζί τους μικρά σπαθιά σε περίπτωση που ήθελαν να «ξεφορτωθούν» κάποιον απ’ τους συναθλητές τους, που τους πλησίαζε επικίνδυνα. Φυσικά, τα χρησιμοποιούσαν και γι αυτό ο αγωνιστικός τους βίος ήταν σύντομος.

Η χαρακτηριστική κίνηση του Διοκλή, στην οποία χρωστούσε τις αμέτρητες νίκες του, ήταν η ξαφνική επιτάχυνση λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Συμμετείχε σε 4.257 αγώνες, απ’ τους οποίους κέρδισε του 1.462. Σε άλλους 1.438, βγήκε δεύτερος ή τρίτος. Αποσύρθηκε το 146 μ.Χ, σε ηλικία 42 ετών.

Ένας αμόρφωτος και αγράμματος Ισπανός, έγινε ένας απ’ τους πλουσιότερους άνδρες της Ρώμης και διατηρεί την πρωτιά μεταξύ των αθλητών μέχρι και σήμερα.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου