Η Κιβωτός του Νώε ήταν στρογγυλή!


Βρέθηκε Πινάκιο 4.000 ετών περιγράφει τον Μεγάλο Κατακλυσμό αλλά και το σκάφος του Νώε.

Μια εξαιρετικά σημαντική πληροφορία για την κιβωτό του Νώε φέρνει προϊστορικό πινάκιο στη Βρετανία ηλικίας 4.000 ετών.

Το εν λόγω ενεπίγραφο πινάκιο αποκρυπτογραφήθηκε πρόσφατα και αποδεικνύει πως ηΚιβωτός του Νώε ήταν στρογγυλή και όχι ορθογώνια. Αυτό αποδίδεται στο ότι έχει χαραγμένη την ιστορία του κατακλυσμού σε σφηνοειδή γραφή και περιγράφει την Κιβωτό ως ένα ελαφρύ στρογγυλού σχήματος σκάφος, με κύρια υλικά της τα σχοινιά, τους κορμούς δέντρων και την πίσσα.

Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και περιέχει τις προδιαγραφές για την Κιβωτό του Νώε, η οποία λέγεται ότι έσωσε δύο ζώα από κάθε είδος και μια χούφτα ανθρώπων από την καταστροφική πλημμύρα.

Σε αυτήν αναφέρεται επίσης ότι «τα ζώα που θα σωθούν θα πρέπει να μπουν στην Κιβωτό κατά ζεύγη και κάθε ζεύγος ζώων θα αποτελείται από αρσενικό και θηλυκό».

Η πινακίδα βρέθηκε στην αρχαία Μεσοποταμία, δηλαδή το σημερινό Ιράκ και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο.Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου