Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!


Το Norilsk στη Ρωσία βρίσκεται πάνω στον Αρκτικό Κύκλο και φιλοξενεί περίπου 170.000 κατοίκους που ζουν διαρκώς σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ η μόλυνση του περιβάλλοντος χτυπά κόκκινο και τους συντροφεύει σε κάθε τους δραστηριότητα. 

Το Norilsk έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από καρκίνο, ενώ δερματικές παθήσεις και διάφορες μολύνσεις μαστίζουν τον κόσμο.Επιπλέον είναι η μοναδική πόλη στον πλανήτη όπου ούτε ένα δέντρο δεν φυτρώνει σε ακτίνα χιλιομέτρων εξαιτίας των υψηλών ποσοστών θείου στην ατμόσφαιρα. 

Η Ρωσίδα φωτογράφος του National Geographic Elena Chernyshova απαθανάτισε στο φακό της συγκλονιστικές εικόνες από το απόκοσμο τοπίο της πόλης αλλά και από τους κατοίκους της που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.


















Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου