Η επανάσταση της Blue Bulgaria


Η Λέφσκι Σόφιας ή μάλλον οι οπαδοί της βρίσκονται ενώπιον του μεγαλύτερου «αγώνα» της ιστορίας του συλλόγου, ο οποίος, αν κερδηθεί, θα είναι πραγματική ποδοσφαιρική επανάσταση στο ποδόσφαιρο της Βουλγαρίας και όχι μόνο…

Οι οπαδοί της «ομάδας του λαού» (=Отбора на народа) αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες του συλλόγου στα χέρια τους, δημιουργώντας ένα «supporters’ trust», το «Blue Bulgaria», κατά τα βρετανικά πρότυπα.

Κύριος στόχος ενός «supporters’ trust» είναι… απλός, να πάρουν τις τύχες του συλλόγου στα χέρια τους οι φίλαθλοι, το οποίο επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους αλλά κυρίως με το να μπορέσουν να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Τα μεγαλύτερα παραδείγματα ομάδων στο Νησί που λειτουργούν υπό το καθεστώς του «supporters’ trust» είναι η AFC Ουίμπλεντον και η Πόρτσμουθ, αλλά και non league ομάδες όπως η A.F.C. Liverpool, η FC United of Manchester και άλλες πολλές, συνολικά 140 σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Η νεοσυσταθείσα «Blue Bulgaria» φιλοδοξεί να συγκεντρώσει χρήματα μέσω συνδρομών και δωρεών των οπαδών της Λέφσκι, ώστε να μπορέσει να συμμετέχει όσο περισσότερος κόσμος μπορεί, ενώ σε πρώτη φάση, κύριος στόχος, είναι η ενίσχυση των ακαδημιών του συλλόγου.

«Ωραίο ποδόσφαιρο. Αφοσιωμένοι παίκτες. Ένδοξες νίκες. Μεγαλειώδης ατμόσφαιρα. Υπέροχο γήπεδο. Θέλετε να γίνει έτσι η Λέφσκι Σόφιας; Εμείς το θέλουμε. Δυστυχώς, η πραγματικότητα σήμερα είναι τέτοια που ο σύλλογος δεν χρησιμοποιεί σωστά τους πόρους του και προτεραιότητα είναι να εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα. Ο στόχος μας είναι απλός. Παλεύουμε για ένα μέλλον στο οποίο οι οπαδοί της Λέφσκι Σόφιας θα έχουν σημαντικό μερίδιο στην ομάδα. Δημιουργήσαμε αυτόν τον οργανισμό, επειδή πιστεύουμε σε δύο πράγματα. Πρώτα, στο ότι οι οπαδοί, όχι οι επενδυτές, είναι αυτό που δίνουν ζωή στην ομάδα.

Η υποστήριξη μας, η αγάπη μας, το πάθος μας και βέβαια τα λεφτά έχουν χτίσει ένα μεγάλο μέρος του θρύλου της Λέφσκι Σόφιας. Επειδή πιστεύουμε ολόψυχα σε αυτό, δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα είναι πως οι προτεραιότητες του συλλόγου θα πρέπει να είναι αντανάκλαση των δικών μας προτεραιοτήτων», ανέφερε ένας εκ των πρωταγωνιστών της κίνησης.

Στο μεταξύ, το «trust» έχει ήδη προσεγγίσει τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Τόντορ Μπάτκοφ, ο οποίος σε πρώτη φάση δεν δείχνει αρνητικός, θέλοντας μάλιστα και ο ίδιος να συμμετέχει…

«Ο Τόντορ Μπάτκοφ είπε πως θέλει να γίνει και αυτός μέλος και δωρητής και μάλιστα θέλει να παρευρεθεί σε μια συνάντηση, επειδή είπε πως η εμπιστοσύνη είναι κάτι που θα ήθελε να υπάρχει σε διαφορετική περίσταση», είπε ο Βασίλ Κόλεφ, εκ των ιδρυτών του trust, μην έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στα λόγια του…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου