Palmerston: To νησί που βρίσκεται στο τέλος της Γης!


Το νησί Palmerston βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανήκει στα Cook Islands και πρόκειται στην ουσία για μια ατόλη 500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Rarotonga. Ανακαλύφθηκε από τον James Cook τον Ιούνιο του 1774 και αποτελεί σίγουρα έναν μικρό παράδεισο επί της γης… στην άκρη της Γης!

Ένα από τα πιο απομονωμένα νησιωτικά συμπλέγματα όπου οι 60 περίπου κάτοικοί του ασχολούνται αποκλειστικά με την αλιεία και έχουν τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, καθώς όλοι μαζί προσπαθούν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες διαβίωσης. Ο ανεφοδιασμός του νησιού γίνεται μόλις 2 φορές το χρόνο, καταστήματα δεν υπάρχουν, ενώ η φιλοξενία των κατοίκων θεωρείται το σπουδαιότερο προτέρημά τους.

Οι λίγοι επισκέπτες που μπορούν να φτάσουν εδώ μόλις 2 φόρές το χρόνο απολαμβάνουν δωρεάν φαγητό και ύπνο, ενώ το απέραντο γαλάζιο και οι λευκές αμμώδεις παραλίες προσφέρουν άπειρες δυνατότητες χαλάρωσης και ξεκούρασης πέρα από τους έντονους ρυθμούς ζωής που ο καθένας έχει συνηθίσει να βιώνει αλλού. Σε ένα πρόσφατο αφιέρωμα του BBC στην περιοχή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε αυτόν τον μικρό επίγειο παράδεισο για να φτάσεις πρέπει να ταξιδέψεις 9 μέρες μέσα σε μια βάρκα με το φόβο να σε χτυπήσει τροπική καταιγίδα… Οι ήρεμοι ρυθμοί ζωής και η φιλοξενία των κατοίκων ειναι κάτι παραπάνω από μια καλή ανταμοιβή για την περιπέτειά σου…».















Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου