Rue Crémieux: Ο πολύχρωμος δρόμος του Παρισιού!


Βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού και δεν περνά… απαρατήρητη από την ομορφιά αλλά και από τον αέρα που αναδίνει σε κάθε της γωνιά!

Ο λόγος για τη διάσημη οδό Crémieux που κατασκευάστηκε το 1865 και έφερε αρχικά την ονομασία λεωφόρο Millaud μέχρι το 1897. Στην πορεία έλαβε το σημερινό της όνομα, ενώ αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς δρόμους του παρισιού με πολύχρωμα μικρά σπιτάκια, ανθισμένα μπαλκόνια, ρετρό φωτισμό αλλά και πλακόστρωτες αυλές και στενά, γραφικά σοκάκια. 

Μπιστρό και γραφικά εστιατόρια κρύβονται σε διάφορα σημεία, ενώ αποτελεί ένα από τους βασικούς δρόμους όπου διοργανώνονται διάφορα καλλιτεχνικά events, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πλήθος ντόπιων αλλά και ξένων επισκεπτών περνούν καθημερινά από εκεί και φωτογραφίζονται σε υπέροχες πόζες! 














Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου