Το πιο επικίνδυνο και δηλητηριώδες δέντρο που προκαλεί από εγκαύματα μέχρι τύφλωση


Το δέντρο Manchineel αναπτύσσεται σε περιοχές όπως η Φλόριντα, η Καραϊβική και οι Μπαχάμες και ασφαλίζεται με μια κόκκινη ταινία η οποία αποτρέπει τους περαστικούς να το πλησιάσουν, καθώς είναι το πιο δηλητηριώδες δέντρο στον κόσμο.

Ο καρπός του που μοιάζει με ένα μικρό μήλο μπορεί να οδηγήσει κάποιον κατευθείαν στην εντατική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ονομάζεται «manzanita de la muerte» (μικρό μήλο θανάτου).

Περιέχει έναν εξαιρετικά καυστικό και δηλητηριώδη λευκό χυμό, μια σταγόνα του οποίου θα μπορούσε να προκαλέσει φουσκάλες, δερματίτιδα, οίδημα, ακόμη και εγκαύματα Είναι τόσο επικίνδυνο που ακόμα και το νερό της βροχής που πέφτει πάνω του μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Ο φλοιός είναι εξίσου δηλητηριώδης και η καύση του απελευθερώνει καπνό που προκαλεί προσωρινή (και σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνιμη) τύφλωση.

Το Manchineel κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για το πιο επικίνδυνο δέντρο στον κόσμο και στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν όπλο κατά των κατακτητών οι οποίοι αν πλησίαζαν στην περιοχή δέχονταν τα δηλητηριασμένα βέλη με το επώδυνο δηλητήριο. Ευτυχώς πλέον έχουν σημειώνονται ελάχιστες δηλητηριάσεις χάρη στις προστατευτικές επιγραφές που βρίσκονται πάνω στα δέντρα.













Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου