Η Ουνιόν και η ξεχωριστή σχέση με τον κόσμο

Η Ουνιόν Βερολίνου επανήλθε στην επικαιρότητα μέσα στα Χριστούγεννα για την υπέροχη παράδοση των οπαδών της, που την παραμονή συγκεντρώνονται στο γήπεδο. Η σχέση άλλωστε με την ομάδα τους ήταν πάντα ξεχωριστή. Στο video που ακολουθεί, δύο Άγγλοι ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας αναζητώντας αυτόν τον μοναδικό δεσμό.

«Ξερουν ότι δεν είναι τίποτα χωρίς τους οπαδούς και οι οπαδοί ξέρουν ότι δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς την ομάδα», η δήλωση αυτή που ακούγεται μέσα στο video τα λέει όλα. Η Ουνιόν Βερολίνου ανέκαθεν ήταν διαφορετική. Ακόμα και στα χρόνια της Στάζι, στο γήπεδο της ο κόσμος εκφραζόταν άφοβα. Ζητούσε να γκρεμιστεί το Τείχος, όταν όλοι οι υπόλοιποι έτρεμαν να εκφραστούν κατά του καθεστώτος.

Οι αδερφοί Τζέισον και Κάι ταξίδεψαν στο Βερολίνο και με το φιλμάκι και τον ενθουσιασμό τους, προσπαθούν να αναδείξουν αυτόν τον δεσμό ανάμεσα στον κόσμο και την ομάδα. Οι οπαδοί ήταν εκείνοι που έχτισαν το γήπεδο, με περισσότερους από 2000 να δουλεύουν εθελοντικά για πάρα πολλές ώρες ώστε το «σπίτι» τους να γίνει πραγματικότητα. Το 2004, διοργάνωσαν μια σειρά από δράσεις για να βρει η ομάδα τα χρήματα που χρειάζονταν για να αγωνιστεί στην τέταρτη κατηγορία, ούσα στο χείλος της καταστροφής. Πήραν… σβάρνα τα νοσοκομεία της πόλης, δίνοντας αίμα και συγκεντρώνοντας χρήματα για την Ουνιόν! Στο τέλος, πέτυχαν το στόχο τους.

Ο πρόεδρος στην Ουνιόν μπορεί να βρεθεί ακόμα και 12 ώρες στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα, αλληλεπιδρώντας με τους πάντες και γκρεμίζοντας το προφίλ του καρεκλοκένταυρου κοστουμάτου. Στο κίνημα “12:12″, στο οποίο οπαδοί όλων των ομάδων της Γερμανίας ενώθηκαν κατά του κανονισμού για την «εμπειρία ασφαλούς γηπέδου» της Ομοσπονδίας, είχαν σημαντικό ρόλο. Και ο σύλλογος αρνήθηκε να το υπογράψει χωρίς τη συγκατάθεση του κόσμου!

Η αντίδραση των οπαδών ήταν η συμβολική σιωπή τους στα 12 πρώτα λεπτά και 12 δευτερόλεπτα των αγώνων τους, αντιδρώντας έτσι στις προτάσεις για μείωση των φιλοξενούμενων οπαδών, κατάργηση των εξεδρών ορθίων, στις ακριβές τιμές για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις και άλλα. Στην Ουνιόν δεν σιώπησε μόνο ο κόσμος, αλλά και ο εκφωνητής του γηπέδου, που είναι και υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας!

Δείτε το videaki. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε τα πάντα.





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου