Το τελευταίο αντίο στο θρύλο Εουσέμπιο


Ύστατος φόρος τιμής στον «Μαύρο Πάνθηρα» των γηπέδων. Τον ύστατο φόρο τιμής θα αποτίσουν σήμερα δεκάδες χιλιάδες Πορτογάλοι φίλαθλοι και μη του ποδοσφαίρου, στον αγαπημένο τους Εουσέμπιο κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου του θριάμβου που θα κάνει ο «Μαύρος Πάνθηρας» στο γήπεδο Ντα Λουζ της Λισαβόνα, όπου και έλαμψε ποδοσφαιρικά, πριν το φέρετρο οδηγηθεί για την ταφή στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

Το θάνατο του Εουσέμπιο θρηνεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο 71χρονος θρύλος «έφυγε» τα ξημερώματα (3:30 ώρα Πορτογαλίας) λόγω καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας και ένα χρόνο πριν είχε εισαχθεί για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο.

Υπό το άκουσμα του εθνικού ύμνου και τα χειροκροτήματα εκατοντάδων οπαδών, το φέρετρό καλυμμένο με την κόκκινη σημαία της Μπενφίκα, έφθασε το βράδυ της Κυριακής στο στάδιο Ντα Λουζ, όπου η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σε ένα παρεκκλήσι.

«Η Πορτογαλία έχει χάσει ένα από τα πιο αγαπημένα της παιδιά τον Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα . Η χώρα θρηνεί το θάνατό του» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, συνοψίζοντας τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού.

«Ο καθένας θυμάται την ημέρα που έφυγε από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια, να κλαίει για την Πορτογαλία. Τα δάκρυα του Εουσέμπιο είναι τώρα δικά μας», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Πορτογαλίας .

Μέχρι αργά το βράδυ, πολλά αστέρια από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, πολιτικοί και απλοί υποστηρικτές του θρύλου του πορτογαλικού ποδοσφαίρου απέτισαν φόρο τιμής στον άνθρωπο ο οποίος είχε κερδίσει τη συμπάθειά τους εκτός από την ποδοσφαιρική του αξία και για τον φιλικό χαρακτήρα.

Από την Κυριακή και για τρεις ημέρες , η Πορτογαλία θρηνεί ένα από τα πιο επιφανή σύμβολά της. Η κηδεία αναμένεται να μοιάζει πολύ με την τελετή αποχαιρετισμού το 1999, μιας άλλης μεγάλης προσωπικότητας της Πορτογαλίας της Αμέλια Ροντρίγκεζ της αποκαλούμενης «βασίλισσας των Φάντο».

Επιπλέον, πολλές φωνές υποστηρίζουν ήδη ότι ο Εουσέμπιο πρέπει να τοποθετηθεί στο Εθνικό Πάνθεον εξ αρχής και όχι όπως συνέβη με τη βασίλισσα των Φάντο που της έγινε αυτή η τιμή δύο χρόνια μετά το θάνατό της.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδας σε εκκλησία κοντά στο γήπεδο Ντα Λουζ.




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου