Midnight Planetarium: Tο ομορφότερο ρολόι στον κόσμο που αναπαριστά με ακρίβεια την τροχιά των πλανητών


Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρολόγια του κόσμου, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια έρευνας για την κατασκευή του, αλλά η προσπάθεια άξιζε κάθε της λεπτό.

Το Midnight Planetarium δημιουργηθηκε από την Van Cleef & Arpels, σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία αστρονομικών ρολογιών Christiaan van der Klaauw και παρουσιάστηκε στο Salon International de la Haute Horlogerie που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο στη Γενεύη.

Περιλαμβάνει 396 ξεχωριστά μέρη, ενώ, πέρα από την ώρα που δείχνει με τη βοήθεια ενός φωτισμένου αστεριού, μπορεί να αναπαραστήσει με ακρίβεια την τροχιά έξι πλανητών γύρω από τον Ήλιο.

Περιλαμβάνονται ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος, όχι όμως ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, καθώς μία ολοκληρωμένη τροχιά τους γύρω από τον ήλιο χρειάζεται πάρα πολλά χρόνια (84 χρόνια για τον πρώτο και 164 χρόνια για τον δεύτερο), με αποτέλεσμα να μην υπήρχε κάποιο νόημα στην τοποθέτησή τους στο ρολόι.

Κάθε ένας από τους πλανήτης αναπαριστάται από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, όσο για την τιμή του ρολογιού φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 245.000 δολάρια.


















Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου