Εδώ μεγάλωσε ο Εουσέμπιο


Οι γειτονιές του κόσμου που έβγαζαν, βγάζουν και θα βγάζουν ποδοσφαιρικούς μύθους…

Στη Μοζαμβίκη, η οποία ήταν Πορτογαλική αποικία μέχρι το 1975 και στην πόλη-λιμάνι Λοουρένσο Μάρκες η οποία είναι ένα χωνευτήρι διαφόρων πολιτισμών, με μεγάλη νοτιοαφρικανική επίδραση. Εκεί, σε μια φτωχή γειτονιά με το όνομα Μαφαλάλα, είδε το πρώτο φως ο Εουσέμπιο…

Ο «Μαύρος πάνθηρας», ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 72 του χρόνια προδομένος από την καρδιά του, μεγάλωσε σε μια εξαιρετικά φτωχή κοινωνία…Εργάτης σιδηροδρόμων ο πατέρας του,ο οποίος πέθανε από τέτανο το 1950 όταν Ο Εουσέμπιο ήταν μόλις οκτώ χρονών…Σε αυτή τη γειτονιά ο μικρός ξεκίνησε να παίζει ξυπόλητος με τα άλλα παιδιά με αυτοσχέδιες μπάλες μετά από κάποιο σκασιαρχείο από το σχολείο.

Εκεί τον ανακάλυψε σε ένα ταξίδι του ένας Βραζιλιάνος πρώην διεθνής και 16 χρόνια μετά στο Γουέμπλεϊ έμελλε να κατακτήσει τη συνείδηση και το σεβασμό όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Ο Εουσέμπιο αν για όλο το ποδοσφαιρικό κόσμο είναι ένας μύθος, για τους Πορτογάλους θεωρούνταν ένα οικουμενικός σύμβολο της Χώρας. Και ποτέ δεν ξέχασε την γειτονιά του. Ο Πρώην Πρόεδρος της Μοζαμβίκης και παιδικός του φίλος μίλησε για τεράστια απώλεια ενός ανθρώπου που ήταν πρεσβευτής της ταλαιπωρημένης χώρας. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτά που της πρόσφερε εντός και εκτός γηπέδων δεν πρόκειται να ξεχαστούν…


Δείτε το video



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου