Τα 20 πιο πολυπληθή μέρη του κόσμου


Από διαβάσεις και δρόμους, μέχρι νεκροταφεία και νησιά, ακολουθούν τα 20 πιο πολυπληθή μέρη του κόσμου.

Αν θεωρείτε πως το μποτιλιαρισμα στους Ελληνικούς δρόμους η μια συναυλία ότι έχει πάρα πολύ κόσμο τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε την παρακάτω λίστα και να σκεφτείτε πως τελικά όλα σε αυτή τη ζωή είναι σχετικά.

Εάν δεν βρεθείτε στην πιο πολυπληθή πισίνα στο Τόκυο ή στο κέντρο της Times Square σε εορταστική περίοδο, τότε δεν έχετε ιδέα τι θα πει πραγματικός «συνωστισμός»!

Oxford Street: Ο πιο πολυσύχναστος δρόμος


Πάνω από 200 εκατομμύρια ζευγάρια πόδια, βολτάρουν κάθε χρόνο πάνω-κάτω την Oxford Street στο Λονδίνο. Η πληθώρα του κόσμου οδήγησε σε ανακατασκευή σημείων του δρόμου, ώστε να δημιουργηθεί επιπλεόν χώρος για τα 400 εκατομμύρια άτομα!

Μονακό: Η χώρα με τον περισσότερο πληθυσμό


Το πριγκιπάτο του Μονακό καλύπτει έκταση 2,5 χλμ2, στην οποία κατοικούν πάνω από 30.000 κόσμου και όλοι με φουσκωμένες τσέπες, κάτι που απαιτεί –φυσικά- περισσότερο «ζωτικό χώρο»!

Κίνα: Η παραλία με τους περισσότερους λουόμενους


Στην παραλία Qingdao Huiquan, οι λουόμενοι είναι τόσοι, που με δυσκολία διακρίνεται η ακτογραμμή. Η παραλία είναι η μεγαλύτερη αμμώδης της Ασίας και φημίζεται για τα καθαρά νερά και την μαλακή άμμο της. Ακόμα και τους κρύους μήνες του χειμώνα, είναι γεμάτη με χειμερινούς κολυμβητές και μη.

Santa Cruz de Islote: το πιο πυκνοκατοικημένο νησί


Λίγο έξω από τις ακτές της Κολομβίας, αυτό το νησί έχει πυκνότητα πληθυσμού 124.700 ανθρώπους ανά τετραγωνικό μίλι.

Λονδίνο: Το πιο γεμάτο νεκροταφείο


Στο νεκροταφείο το βορειοανατολικού Λονδίνου, City of London Cemetery & Crematorium, με την μεγαλύτερη πληρότητα, οι υπεύθυνοι ρωτούν τους «πελάτες», αν έχουν αντίρρηση να «μοιραστούν» τον τάφο τους.

Shibuya Crossing: Η πιο πολυσύχναστη διάβαση πεζών


Στο εξ ορισμού συνωστισμένο Τόκυο, διασχίζουν τη διάβαση Shibuya Crossing, κατά μέσο όρο, 2,5 εκατομμύρια πεζοί κάθε μέρα.

Φυλακές Kresty: Η φυλακή με τους περισσότερους κρατούμενους


Η ρώσικη φυλακή, στην Αγία Πετρούπολη, σχεδιάστηκε μεν για την κράτηση 3.000 ατόμων, αλλά σήμερα καταφέρνει και «φιλοξενεί» γύρω στους 10.000 κρατούμενους. Σε κάθε τρόφιμο αντιστοιχούν 4 τετραγωνικά μέτρα και 15 λεπτά την εβδομάδα (!) στο ντουζ.

Μόσχα: Το πιο γεμάτο κατάστημα McDonalds


Το κατάστημα McDonalds στην πλατεία Pushkin της Μόσχας, εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες ημερησίως. Αρέσουν, καθώς φαίνεται, στους Ρώσους τα αμερικάνικα burgers...

Μανίλα, Φιλιππίνες: Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του κόσμου


Ο πληθυσμός της Μανίλα φτάνει τα 20 εκατομμύρια και αυξάνεται κατά μέσο κατά 250.000 κάθε χρόνο. Εξαιτίας αυτού του φαινομένου της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού, που δεν δείχνει να μετριάζεται με κάποιο τρόπο, το 1/3 των κατοίκων της πρωτεύουσας καταλήγουν να μένουν σε οποιοδήποτε χώρο βρουν, κάτω απο γέφυρες, δίπλα από γραμμές του τρένου, ακόμα και σε νεκροταφεία.

King's Highway 401: Η πιο μποτιλιαρισμένη λεωφόρος


Περισσότερα από μισό εκατομμύρια αυτοκίνητα πηγαινοέρχονται καθημερινά στην καναδική λεωφόρο που ενώνει το Windsor με το Κεμπέκ. Η King's Highway 401 ή όπως αλλιώς λέγεται, Macdonald–Cartier Freeway, κατέχει επίσης την πρωτιά του δρόμου με το μεγαλύτερο πλάτος.

Times Square: Το τουριστικό αξιοθέατο με τους περισσότερους τουρίστες


Το σταυροδρόμι του κόσμου και το πιο διάσημο αξιοθέατο της γης, στη Νέα Υόρκη, είναι το περισσότερο επισκεπτόμενο μέρος, καθώς περνούν από εκεί γύρω στα 40.000.000 κόσμου κάθε χρόνο.

Τόκυο: Το μετρό με τον περισσότερο κόσμο


Στο μοναδικό μετρό του κόσμου, όπου οι εργαζόμενοι σε αυτό καλούνται να σπρώχνουν κυριολεκτικά τον κόσμο μέσα στο συρμό για να κλείσουν οι πόρτες, θεωρείται αναμενόμενα και το πιο συνωστισμένο. Σε ορισμένες γραμμές μάλιστα και κατά τις ώρες αιχμής, το πρώτο ή τελευταίο βαγόνι, είναι αποκλειστικά για γυναίκες.

Στάδιο Μαρακανά: Το στάδιο που μπορεί να φιλοξενήσει τον περισσότερο κόσμο


Στο Ριο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, βρίσκεται το στάδιο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο, φτάνοντας τους 250.000 θεατές, όταν βρίσκεται σε πληρότητα. Αυτή ωστόσο ήταν η αρχική χωρητικότητα του σταδίου, καθώς κανονισμοί ασφαλείας έχουν ρίξει το ποσό στις 90.000 θεατών αισίως.

Tokyo Summerland: Η πισίνα με τους περισσότερους λουόμενους


Στην πισίνα του πιο δημοφιλούς water park του Τόκυο, οι «απλωτές» δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν οι λουόμενοι κατά την παραμονή τους μέσα στο νερό. Έξω από την πισίνα έχουν περισσότερο ζωτικό χώρο να... απλωθούν.

Τόκυο: Οι κυλιόμενες με τους περισσότερους «επιβάτες»


Όταν οι κυλιόμενες σκάλες αρχίζουν να πηγαίνουν ανάποδα, χωρίς κάποιος να τις έχει ρυθμίσει να πηγαίνουν ανάποδα, αυτό που μάλλον συμβαίνει είναι ότι δεν άντεξαν το βάρος όλων αυτών που κουβαλούσαν . Υπήρξε μάλιστα περιστατικό κατά το οποίο συνωστίζονταν στη βάση της κυλιόμενης οι επιβάτες, με αποτέλεσμα κάποιοι να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Hartsfield Jackson, Ατλάντα, ΗΠΑ: Το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία


Πάνω από 90 εκατομμύρια επιβάτες διασχίζουν τις πύλες του αεροδρομίου κάθε χρόνο.

Διώρυγα του Παναμά: Ο θαλάσσιος δρόμος με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία


Η διώρυγα που σχεδιάστηκε και ανοίχτηκε για το πέρασμα 80 εκατομμυρίων τόνων φορτίου, έχει φτάσει σήμερα να διευκολύνει τη μετακίνση 300 εκατομμυρίων τόνων ετησίως!

George Washington Bridge, Νέα Υόρκη: Η γέφυρα με την περισσότερη κίνηση

Η γέφυρα George Washington στη Νέα Υόρκη, είναι εύλογο να κατέχει την πρωτιά στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, αφού είναι δυο επιπέδων και συνολικά δεκατεσσάρων λωρίδων.

Κίνα: Το parking με την περισσότερη κίνηση


Νότια του Chengdu υπάρχει ένας μικροσκοπικός, αλλά πάντα γεμάτος, χώρος στάθμευσης ο οποίος παρά τη σαρδελοποίηση των οχημάτων δεν έχει αναφερθεί πάρα ένα και μοναδικό γρατζούνισμα τον τελευταίο χρόνο λειτουργίας του.

Mongkok, Χονγκ-Κονγκ, Κίνα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή


Το Mongkok κατέχει το ρεκόρ Guinness στην πυκνοκατοίκηση, καθώς σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο αυτής της περιοχής, αντιστοιχούν 130.000 άτομα!




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου